Hultaskogen

Vi har länge ansett att kommunen borde inrätta ett kommunalat naturreservat i Hultaskogen i Hallsberg. Nu har man i stället tagit fram ett förslag till detaljplan som går ut på att utnyttja norra hörnet av skogen till villatomter. Vi skrev ett yttrande (Läs här) till kommunen där vi protesterade mot planerna, men i NA kom en artikel (http://www.na.se/orebro-lan/hallsberg/hallsberg-gor-plats-for-fler-nybyggare) där kommunens representant citerades med kommentaren att det inte hade kommit in något som man behövde ta hänsyn till. Vi bjöd in en journalist från NA till Hultaskogen och i dag kom en artikel in i NA om Hultaskogen och oss. http://www.na.se/orebro-lan/hallsberg/naturskyddsforeningen-protesterar-mot-tomtplaner-i-hultaskogen

Nu väntar vi på nästa steg i processen.

/Sture H

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.