Några nya bilder till sidhuvudet

Några nya bilder är uppladdade till sidhuvudet. De väljs slumpmässigt tillsammans med övriga vår bilder från i år.

Ett par bilder till:

O3307364.jpgEn videfuks i Tripphult!

O4027393.jpgTranor på flytt norrut använde uppvindarna över fältet för att ta höjd innan de fortsatte.

O3257288.jpg
En fjällvråk har befunnit sig i trakten hela vintern. På senaste tid har den jagat över trädan mellan Halsberg Skallerud och Tomta nästan hela tiden.

O3277327.jpg
Ännu en flyttfågel har anlänt. En gråhäger som stod och funderade en stund om det verkligen var en bra idé att gå ner i Puttlabäcken och spana efter byten.

P1140322.jpgGullpudran har börjat blomma i Tomta hagar

Två nya bilder på fjällvråken. Den första är samma som i sidhuvudet, lite uppljusad. Den andra är samma individ när den flög på lägre höjd. (Se vidare svar på kommentar)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentera

6 thoughts on “Några nya bilder till sidhuvudet

 1. Hur vet man att det är en fjällvråk? Mörka knogfläckar eller vad?
  Apropå fåglar var det igår söndag 30 mars 1347 sångsvanar vid Tysslingen. Och på onsdag 2 april klockan 19.00 kommer Magnus Friberg dit och visar bilder och pratar om Fågelåret. Han har alltid fin-fina bilder!

  • Hej
   Jag utgår från att de vita stjärtfjädrarna avslöjar den som fjällvråk. Dessutom kom den hitflyttande på hösten och om den följer mönstret från tidigare år flyttar den norrut igen senare i vår.
   Är det hane eller hona? Ung eller gammal?
   Tja om jag har tolkat rätt efter bilderna i Fågelguiden är det en gammal hona, men det kanske är någon som har bättre grundade åsikter.

 2. Igår kväll den 2 april var jag så åter vid Tysslingen. Sångsvanarna var nu endast 462 st och en mindre hade siktats på morgonen. Magnus Friberg, som är en mycket kunnig fågelentusiast och fotograf visade sina bilder. Men det hade blivit något fel i annonseringen, så bildvisningen handlade om fåglar vid Utklippan. Det är en mycket liten klippö cirka en timmes båtresa från Blekinges kust. Han är där en vecka varje vår och höst tillsammans med ett par andra herrar och ringmärker fåglar. Tyvärr var vi inte mer än cirka 10 personer i publiken, och det var synd på så rara bilder!

 3. Jättefina bilder!! Men borde inte gråhägern som står och funderar döpas om till blåhäger?? Eller är det bara på min skärm som den ser mer blå än grå ut?

  • Det är inte lätt att få till alla färger. Så här blev det den här gången.
   O det är en blåhäger är det en sensation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.